Kom i Gang 2021

Fredag d. 20.08.21

16.00 – 19.00 – Jette Hjulmand

Vi er heldige at have fået fat i en af vores egne erfarne undervisere, Jette Hjulmand.

En time med bevægelse, to timer med bevægelse, tre timer med bevægelse. Yeahhh.

Jeg har afholdt 3 og 4 timers kurser for undervisere gennem mange år, og kursusbeskrivelsen starter oftest med: Kom og få et indblik i Gotvedgymnastikken.
Så tænkte jeg først, det skal i jo ikke have, men måske alligevel.

For Gotvedgymnastik er jo en skøn blanding af alle de forskellige undervisere vi er. Så dette bliver et inspirationskursus med en bred vifte af alt det jeg nu laver i min undervisning, forhåbentlig lige til at bruge i din undervisning. Med skønt meget tid til fordybelse og mange variationer.

Lørdag d. 21.08.21

9.30 – 12.30 – Sensorisk før Motorisk v. Charlotte Ringbæk

Underviser er Charlotte Ringbæk, 54 år – indehaver af FeetBack Fysio & træning, fysioterapeut for Folketinget og instruktør hos SATS.

Velkommen til en formiddag i nervesystemets utrolige univers.
Du kender sikkert udsagnet ”Du bliver, hvad du spiser”?
Men det er jo ikke hele sandheden… Du bliver, hvad du optager!
Og sådan er det med vores krops funktioner – de fungerer efter hvordan hjernen fortolker indkomne nervesignaler.
Hjernen træffer beslutninger baseret på indkomne sensoriske nervesignaler og tidligere erfaring.
Tolkning af nervesignaler afgør motorisk output fra hjernen og dermed vores oplevelse af smerte og funktion.
Hvordan kan vi optimere den kommunikation og få hjernen til at føle sig tryg så fx spænding og stress mindskes?
Med introduktion til funktionel neurologi, vil du forstå at skade på kroppens væv ikke nødvendigvis matcher graden af oplevet smerte.
Populært sagt; skade er ikke lig med smerte og smerte er ikke lig med skade.
Vi skal arbejde med øvelser der fodrer hjernen med tryg og korrekt info, således af balance bedres og træthed mindskes. Det gør vi bl.a ved at arbejde med specifik ledbevægelse, synet og balancecentret.
Du vil blive introduceret til neurologi og teknikker, der optimerer kommunikation mellem krop og hjerne.
Vi skal rundt om de basale behov for ”næring ind og affald ud” og på egen krop opleve, hvordan fokus på vejrtrækning, lymfeflow og ledbevægelse er en power cocktail når det gælder energi, bedre funktion og bevægelse.

 

12.45 – 14.00 – Frokost og generalforsamling for Gotvedgruppen

NB! Hvis du ikke deltager i generalforsamlingen, skal du huske selv at medbringe mad og drikke.

Ved deltagelse i generalforsamlingen bydes der på en sandwich. Husk tilmelding til generalforsamlingen samt ønsket om vegetar eller ikke vegetar sandwich direkte til Gitte Just på mail: gittejustchristensen@gmail.com senest fredag den 13. august 2020.

14.00 – 14.15 – Pause

14.15 – 15.45 – Eva Appel, nyuddannet bevægelsesunderviser/massør 2020

Eva underviser bl.a. på Gigtskolen, Frederiksberg og som pædagog, Vesterbro Ungdomsgård

Jeg har en drøm om at tilbyde holdundervisning til unge og studerende. Jeg tager udgangspunkt i hvad jeg har i min bagage fra Gotvedgymnastikken men også med stor inspiration fra Animal Flow, yoga/pilates og naturlig træning. Jeg bruger flere førte bevægelser, som har en lidt “stamme/kriger” fornemmelse over sig… det er i hvertfald hen i den retning jeg er.

Søndag d. 22.08.21

10.00 – 12.00 – Mogens Pfeiffer Jensen, Kort og godt om gigt.

Mogens Pfeiffer Jensen er overlæge ved Rigshospitalet, Ph.d. og lektor ved Københavns Universitet. Mogens har mange års erfaring i undervisning og gigt.

Smerter, ømme og stive led og nedsat bevægelighed. Gigt er fællesbetegnelsen for over 200 sygdomme i bevægeapparatet. Slidgigt er en folkesygdom, og det er langt den mest udbredte af alle gigtsygdomme. Over 300.000 danskere har fået diagnosen, og nogle lever fint med sygdommen, mens andre lider af voldsomme smerter, nedsat bevægelighed og forringet livskvalitet.
Leddegigt er en inflammatorisk gigtsygdom. Ca. 1.700 personer får hvert år stillet diagnosen kronisk leddegigt i Danmark, og sygdommen rammer kvinder tre gange så hyppigt som mænd.
Men hvad er gigt egentlig? Hvad er forskellen på slid- og leddegigt, og hvad kan man selv gøre for at bevare et godt og aktivt liv? Hør om sygdommenes årsager, symptomer og behandlingsmuligheder, og få indblik i den nyeste forskning på området.
Mogens Pfeiffer Jensen er overlæge ved Rigshospitalet, Ph.d. og lektor ved Københavns Universitet. Mogens har mange års erfaring i undervisning og gigt.

12.00 – 13.00 – Frokost

NB! Husk selv at medbringe mad og drikke.

13.00 – 14.30 – Charlotte Frølund, ”Dans dig glad” og en god blandet godtepose til jer, med lidt af hvert indenfor dansens verden

Jeg hedder Charlotte Frølund og er instruktør og underviser i rigtig mange kategorier indenfor dans, og jeg har undervist i de sidste 30 år og danset i mere end 45 år.

Jeg har været danseinstruktør på en danseskole, hvor jeg underviste i Jazzdance, Showdance, Jitterbug, Rockn-roll, HipHop/Funk og standard/latin-dance.
Her vægtede min undervisning meget på en masse koreograferet danse og at alle skulle gøre det ens, stå på lige liner, og kunne alt til punkt og prikke, da vi både turnerede og gav opvisning i vores dans.
Jeg elskede alt ved det.
Men med årene, ville jeg hellere undervise i danseglæde og give min glæde ved dansen videre til andre, og lægge mindre vægt på perfektionisme, men i stedet give min viden omkring vigtigheden af bevægelse og dansen videre til alle der ville tage imod den.
Så nu underviser jeg i glæden ved dans, og at finde sig selv i dansen via danseglæde og musikken især via mine Hold “Dans dig Glad” og Hitfitdance og Zumba og Groove.

• Jeg underviser altid med et smil på læben og favner alle dem der kommer på mine timer.
• Jeg underviser altid med meget vægt på disse sætninger:
• Du er god nok, som du er
• Du kan ikke gøre det forkert
• Du kan ikke være for meget eller eller for lidt
• Din måde er den rigtige måde (Medmindre jeg kan se at danseren er ved at gøre skade på sig selv :-), så retter jeg personen).
• Prøv at Slip kontrollen via dansen

Praktiske oplysninger:

Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen.

Pris for medlemmer:

1200 kr. for hele kurset (Fredag-Søndag)

Fredag 450,00 kr.

Lørdag 600,00 kr.

Søndag 550,00 kr.

Betaling: MobilePay til nummer 116 280 – husk at angive dit fulde navn ved betaling eller kontonummer 8401 116 6943, Merkur Bank.

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 23.07.2021

NB! Du er tilmeldt når du har indbetalt pengene.
Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom.

Det er muligt at få transportgodtgørelse, hvis du er tilmeldt hele kurset.
Spørgsmål om betaling kan rettes til kasserer Tine Laulund på 4096 6513 eller tine@gotvedgruppen.dk.

Vi ønsker jer en skøn sommer og glæder os til at se jer!