Sarkopeni – med Anders Nedergaard 12. okt. 2024

Hvornår:

Lørdag d. 12. oktober 2024 fra 10.00-13.00 på Gotvedinstituttet

Om kurset:

I denne workshop vil Anders Nedergaard gennemgå processerne, hvad der står bag udviklingen af aldersbetinget muskelfunktionstab, også kendt som sarkopeni. I en befolkning med en stigende andel af 60+ årige er det et problem af stigende vigtighed både på et folkesundhedsniveau og på det individuelle niveau, da det både koster samfundet penge og endnu vigtigere, noget der koster individets autonomi og livskvalitet.
I kurset vil det blive gennemgået både, hvordan man forebygger muskelfunktionstab, men også hvordan man behandler det, når skaden er sket. Og behandlingen er naturligvis styrketræning, særligt af underkropsmuskler og mavemuskler og proteinrig, nærende kost. Men styrketræning i en krop, der ofte har nedsat bevægelighed på grund af almindelig stivhed og måske osteoartrose (populært slidgigt), er ikke uden udfordringer. Derfor bliver det diskuteret, hvordan man opbygger træning og bevægelighed under disse omstændigheder.

Om underviseren:

Anders Nedergaard; biokemiker og humanbiolog, Phd i muskelbiologi fra Københavns Universitet, vært på podcasten Fitness M/K.
Han er en af Europas førende eksperter indenfor ernæring, sundhed og træning, har skrevet flere bøger og artikler og er både iværksætter, konsulent og sundhedsdebattør. Læs mere om Anders her.

Praktiske oplysninger

Kurset er kun for medlemmer af Gotvedgruppen.

Pris for medlemmer/ikke-medlemmer:

550 kr. / 660 kr.

Husk at angive dit fulde navn ved betaling
Betaling med MobilePay til nummer 116 280
Bankoverførsel: Merkur Bank Reg.nr. 8401 Konto nr. 116 6943

Tilmeldingsfrist: Fredag d. 20. september 2024

NB! Du er tilmeldt, når du har indbetalt pengene.
Kursuslederen tager ikke imod tilmeldinger. I bedes overholde tilmeldingsfristen, da det ellers kan betyde unødvendige aflysninger. Der modtages ikke betaling på selve kurset. Der kan ikke refunderes kursusgebyr efter tilmeldingsfristen, heller ikke ved sygdom.
Skulle der være venteliste til kurset, vil det være muligt at få refunderet kursusafgiften efter tilmeldingsfristen.

Spørgsmål om betaling kan rettes til kasserer Tine Laulund på 40966513 eller tine@gotvedgruppen.dk.

Spørgsmål om kurserne kan rettes til kursusleder Karina Juul Folsing på kjfolsing@outlook.dk

 

Vi håber at se så mange som muligt!

Kærlige hilsner

Kursusleder Karina Juul Folsing