Gotvedgymnastik

Kort om Gotvedgymnastik

Gotvedgymnastik er skabt og udviklet af Helle Gotved og handler om at øge kropsbevidstheden og skabe flow i kroppen blandt andet via totalbevægelse. (Total bevægelse er en organisk, fri, gennemløbende bevægelse startende ved føddernes afsæt i gulvet. Bevægelsen forplanter sig videre op igennem kroppen, igennem alle led).

Helle Gotved tog udgangspunkt i kroppens anatomi og naturlige bevægelses mønster for at skabe flow, vitalitet og energi i kroppen. Almindelige dagligdagsbevægelser som gang, løb, skub og træk bruges til at træne kroppens muskulatur og reflekser. De senere år er der i Gotvedgymnastikken kommet mere opmærksomhed på muskel- og kredsløbstræning, idet mange har stillesiddende arbejde og har brug for at stimulere deres kredsløb og styrke deres muskulatur for at skabe en balance i kroppen.

Åndedrættet er et vigtigt element i Gotvedgymnastikken. Det dybe åndedræt bruges til at opnå ro i kroppen, at skabe jordforbindelse og ikke mindst til at give slip på uhensigtsmæssige spændinger i kroppen samt reducere stress, som mange lider af.

Musikken har altid været et bærende element i gymnastikken. Musikken understøtter bevægelsens energi og karakter. Helle Gotved sad selv bag klaveret i undervisningen, og der var også fokus på brug af stemme og åndedræt. I dag bruges musikken stadig som drivkraft for bevægelsen og den er med til at øge bevægelsesglæden hos deltagerne.

Gotvedgymnastik er bevægelse for krop og sjæl.

Find din bevægelsesunderviser her.